2641048254Αρχική σελίδα Γνωρίστε την εταιρεία μας Τρόποι πληρωμής Τρόποι αποστολής
ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ

Προσθετικές - Ορθωτικές κατασκευές

Τεχνητά μέλη

Η επιστήμη που ασχολείται με την αντικατάσταση εξωτερικών μερών του ανθρώπινου σώματος ονομάζεται προσθετική. Η προσθετική παρεμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων είτε σε περιπτώσεις ακρωτηριασμών είτε σε εκ γενετής ανεπάρκεια άκρων. Στις περιπτώσεις αυτές πρόθεση είναι το μέσο που χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση του απόντος μέλους. Εάν ο ασθενής δεν έχει γεννηθεί με κάποια απώλεια και αυτή προκύψει σε βάθος χρόνου συνήθως οφείλεται στα ακόλουθα αίτια.

  • Περιφερειακής αγγείο - κυκλοφορικής ανεπάρκειας (62%)
  • Ατυχήματος (26%)
  • Καρκίνου (6%)
  • Εκ γενετής ανεπάρκειας άκρων (1%)
  • Μολυσματικής ασθένειας (5%)

Την κατασκευή και τη τοποθέτηση του πρόσθετου μέλους την αναλαμβάνει ο προσθετικός ο οποίος σε συνεργασία με γιατρούς, φυσίατρους και φυσικοθεραπευτές προετοιμάζει τον ασθενή τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά ώστε να αποδεχθεί τη διαδικασία που θα ακολουθήσει.Τα πρόσθετα μέλη τόσο άνω άκρων όσο και κάτω άκρων ποικίλουν  ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ασθενή. Η σωστή επιλογή διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάστασή του. Διορθωτικοί κηδεμόνες σκολίωσης - κύφωσης

Σκολίωση είναι η τρισδιάστατη παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που παρουσιάζεται ιδιοπαθώς και εξελίσσεται κατά την σκελετική ανάπτυξη του εφήβου με διάφορες μορφές. Βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι η ασσυμετρία στους ώμους και η δημιουργία θωρακικού ύβου, ο οποίος είναι μια προεξοχή στη πλάτη του ασθενή.

Κύφωση είναι μια παθολογική οντότητα που ονομάζεται και νόσος του Scheuermann και το πραγματικό αίτιο είναι η κληρονομικότητα. Αρκετές φορές συνδιάζεται με σκολίωση και χαρακτηρίζεται ως κυφοσκολίωση. Γίνεται ορατή κοιτώντας τον ασθενή από το πλάι παρουσιάζοντας θωρακικό κύρτωμα.

Η θεραπεία των συγκεκριμένων παθήσεων επιτυγχάνεται με την κατασκευή ορθωτικού κηδεμόνα. Σκοπός του κηδεμόνα είναι να βελτιώσει την στατική και καθιστική ισορροπία του ασθενή. 

Ο κηδεμόνας BOSTON θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών. Εφευρέθηκε στη Βοστώνη το 1970 με σκοπό την θεραπεία των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Η φιλοσοφία του κηδεμόνα είναι να ασκεί δυνάμεις σε καίρια σημεία της σπονδυλικής στήλης με σκοπό να πιέσει τους σπονδύλους και να μειωθούν οι κυρτώσεις τόσο στο οσφυικό όσο και στο θωρακικό τμήμα. 

Είναι κατασκευασμένος από θερμοπλαστικό το οποίο είναι ανθεκτικό και υποαλλεργικό υλικό, εύκολο στο καθάρισμα και χωρίς να προκαλεί δυσοσμία. Ο κηδεμόνας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με κορμάκι, το οποίο αφήνει το θώρακα εκτεθημένο ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα στην αναπνοή του ασθενή, ενώ παράλληλα διαθέτει υπομασχάλια τα οποία λειτουργούν σαν μαξιλαράκι κάνοντάς τον πιο άνετο και λειτουργικό. Κουμπώνει στο πίσω μέρος με 4 υφασμάτινους ιμάντες τύπου Velcro. 


ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ

Το πρώτο στάδιο της κατασκευής του κηδεμόνα περιλαμβάνει εξέταση της κλινικής εικόνας του ασθενή και έλεγχο της ακτινογραφίας. Στη συνέχεια ακολουθεί η λήψη γύψινου προπλάσματος σε κρεβάτι ειδικού τύπου ( κοτρέλ). Η διαδικασία ολοκληρώνεται στο εργαστήριο όπου γίνονται οι κατάλληλες διορθώσεις ανάλογα με τις ανάγκες και το πρόβλημα του ασθενή. 

Απαραίτητο και βασικό κομμάτι της θεραπείας αποτελεί ο επανέλεγχος που αποσκοπεί στην ενίσχυση των πιέσεων και εκτονώσεων, λόγω σωματομετρικών διαφοροποιήσεων που επιφέρει η ανάπτυξη και η διόρθωση της σπονδυλικής στήλης με τη χρήση του κηδεμόνα.